VABILO na srečanje arhitektov

29. septembra 2020

Kongresni center Brdo pri Kranju, 06. 10. 2020

V imenu »Zavoda za promocijo arhitekture« bo v Kongresnem centru Brdo potekal strokovni dogodek »ARHIKULT 2020«. Tema tokratnega srečanja bo arhitektura in kultura.

Na dogodku bodo povabljeni predavatelji predstavili svoja dela, raziskave in strokovne poglede. Izdelali bomo pregled obsežnega opusa, ki je nastal v zadnjih letih v segmentu objektov za kulturo, njihovih notranjih ter zunanjih ureditev. Po pogledu nazaj v zgodovino, bomo nadaljevali s predstavitvijo izbranih arhitekturnih birojev in vrsto strokovnih prispevkov ter vizij. Zaključili bomo z okroglo mizo na temo »arhitektura kot jezik«, ki nas razlikuje, povezuje, izobražuje ter s podelitvijo nagrad najboljšim realizacijam.

Izbrani strokovnjaki bodo poskrbeli za strokovni del, ki bo štel tudi za kreditne točke za poklicno usposabljanje, skladno z zakonom o arhitekturni in inženirski dejavnosti.

O izvedbah notranjih izolacij bo govoril Miloš Kmetič iz podjetja Xella Slovenija.

Več o programu: https://arhikult.si/konferenca

Cilj konference je združiti strokovnjake kot tudi nacionalne predstavnike institucij, civilno družbo, javne organe, raziskovalne institucije, da delijo znanje, izkušnje in mnenja o pomenu kulturnih objektov ter da s pomočjo strokovnjakov nudi vpogled v zadnje stanje tehnike, ki temelji na priznanih izsledkih znanosti, tehnike in izkušenj.

Nagrada »ARHIKULT 2020«

Poleg konference želimo narediti tudi izbor primerov dobre prakse. Zato arhitekte in vse ostale vabimo, da dajo svoje predloge realiziranih arhitektur s področja kulturnih objektov. Strokovna komisija bo izbrala projekte, ki bodo vključeni v sekcijo Projekti in objavljeni na naši spletni strani dogodka. Člani komisije, ki bo sestavljena iz izbranih predavateljev bodo izbrali nagrajence.

Prijave na konferenco in več informacij najdete na spletni strani:
https://arhikult.si/