Xella porobeton – navdihujoča slovenska praksa blaženja podnebnih sprememb ujeta na film

16. oktobra 2020

Ali ste vedeli, da tudi v Sloveniji delujejo pionirji iz energetsko intenzivnih sektorjev, ki so iznašli načine, s katerimi so znatno zmanjšali svoje izpuste toplogrednih plinov?

V Umanoteri predstavljajo prvega izmed izdelkov v seriji kratkih filmov promocije dobrih praks zniževanja toplogrednih plinov, ki so jih v okviru projekta CARE4CLIMATE pripravljali v zadnjih mesecih.

Izbrani predstavnik dobre prakse s področja energetske učinkovitosti v industriji je podjetje Xella porobeton, ki je največji proizvajalec porobetonskih gradbenih elementov v Sloveniji. S pomočjo sistema stalnih izboljšav energetske in snovne učinkovitosti je podjetju v zadnjih 20 letih uspelo zmanjšati emisije ogljikovega dioksida na m3 porobetona za kar 40 %. S tem so dokazali, da so odločne spremembe na poti v podnebno nevtralno družbo možne in praktično izvedljive!

Xella porobeton SI in sistem stalnih izboljšav energetske in snovne učinkovitosti v energetsko intenzivnem podjetju.

Video je bil pripravljen v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

Več o dobri praksi podjetja Xella