Xella je uspešno zaključila prodajo URSA

8. junija 2022

S prodajo dela poslovanja z izolacijskimi materiali smo naredili uspešen korak k osredotočenju na rešitve z gradbenimi materiali

Xella z idealno pozicijo v hitro spreminjajoči se industriji

Duisburg, 1. junij 2022 – Skupina Xella, vodilni evropski ponudnik trajnostnih, učinkovitih in cenovno dostopnih gradbenih materialov, je uspešno zaključila prodajo svoje izolacijske dejavnosti URSA družbi Etex. Transakcija se je zaključila z odobritvijo pristojnih organov in vključuje 13 proizvodnih lokacij. URSA je vodilni evropski proizvajalec ekstrudiranega polistirena (XPS) in se uvršča med tri najboljše proizvajalce steklene mineralne volne. Finančne podrobnosti transakcije niso bile razkrite.

Christophe Clemente, izvršni direktor podjetja Xella, pravi: »Z zmanjšanjem portfelja blagovnih znamk je Xella naredila pomemben korak pri osredotočanju svojih virov na razvoj rešitev za gradbene materiale. Z našimi komplementarnimi vrstami izdelkov, avtoklaviranim aeriranim betonom in izdelki iz kalcijevega silikata, želimo okrepiti svoj položaj vodilnega evropskega dobavitelja zidarskih rešitev. Ekipi URSA se toplo zahvaljujem za njihove dosežke v preteklih uspešnih letih znotraj skupine Xella in jim želim svetlo prihodnost z Etexom.”

Bernard Delvaux, izvršni direktor Etexa, dodaja: »S prevzemom URSA smo še naprej vodilni v svetu na področju lahke in modularne gradnje. Ta pridobitev je popolna za Etex, saj združuje novo platformo za rast z močnim poudarkom na trajnosti. Toplo pozdravljam več kot 1700 zaposlenih v URSA in se veselim, da bomo skupaj nadaljevali zgodbo o uspehu.”

V zadnjih nekaj letih se je Xella razvila iz čistega proizvajalca gradbenih in izolacijskih materialov v usmerjenega ponudnika rešitev za celoten ovoj stavbe. Podjetje si prizadeva zagotoviti energetsko učinkovite, trajnostne in stroškovno učinkovite rešitve za stanovanjske in poslovne objekte. Pozicija Xelle je, da služi hitro spreminjajoči se industriji, za katero je vse bolj značilno povpraševanje po učinkoviti, manj delovno intenzivni in trajnostni gradnji.